Bewegen

Lekker knus met een boek op de bank, buiten regent het. Of heerlijk Netflixen na een drukke dag op je werk? Niets mis mee op z’n tijd maar als dit je standaard dagvulling is? Even zo wat voorbeelden hoe het soms kan gaan. Je weet in je achterhoofd dat je wat meer aan beweging moet doen en elke keer stel je het weer een dagje uit. En voordat je het weet……..vul maar in!

 

Je doet jezelf tekort als je te weinig beweegt. Soms kan het door omstandigheden niet. Maar wat als het wel mogelijk is en je doet het niet? Bewegen is zo ongelooflijk genieten! Ik daag je uit om samen met mij op pad te gaan!

 

 

Bewegen is een optie!

 

Voor de één hoort het er gewoon bij en voor een ander een straf. Bewegen! Bewegen doen we allemaal de hele dag door zonder dat we dit beseffen. Soms beseffen we dit wel omdat bewegen niet soepel gaat of zelfs pijnlijk is. Onderstaand een aantal redenen waarom het belangrijk is aandacht te geven aan gezond bewegen. 

 

  • Meer bewegen zorgt voor ontspanning, minder stress, helpt tegen en bij  depressie, somberheid en angst.
  • Met voldoende beweging krijg je een beter slaapritme, ontwikkel je sterkere botten en              
    spieren en betere doorbloeding van de huid.
  • Door te sporten krijg je meer energie, word je helderder en productiever.
  • Door voldoende te bewegen verminder je het risico op ernstige ziekten, obesitas, diabetes hart- en vaatziekten.
 

Dit zijn enkele aspecten waarom bewegen goed is voor je lijf en hoofd. Misschien weet je allang dat bewegen gezond is maar vindt je het lastig de eerste stap te zetten. Graag wil ik je helpen bij het starten van een beweegtraject in de buitenlucht en je hierin begeleiden.

 

Zo ziet een beweegcoachsessie eruit:

We gaan aan de hand van het intakeformulier het doel formuleren. 

Waar heb je behoefte aan? Wat is mogelijk? Wat zou je graag willen bereiken? Er zijn verschillende mogelijkheden.

 

Wil je gewoon lekker een grote wandeling kunnen maken, de beginselen van het hardlopen onder de knie krijgen, fietsen. Alles is mogelijks mits dit een buitenactiviteit is.